Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Eksamen i videregående skole

Fristen for oppmelding til elev/privatisteksamen for høsten er 15. september. Fristen for våren er 1. februar.

Viktig å få med seg:

Privatisteksamen holdes to ganger hvert kalenderår.

Oppmelding for privatist er på www.privatistweb.no

Oppmeldingskjema for ny, utsatt eller særskilt eksamen kan du skrive ut herfra eller få ved å kontakte skolen. Dersom du har strøket i standpunkt i et programfag våren i år, bør du melde deg opp denne høsten. Dersom du venter til påfølgende vår, må du også ta tverrfaglig eksamen i programfagområdet ditt.

eksamen gruppe.bmp (W: 130px)

Oppmeldingskjema kan du skrive ut herfra eller få ved å kontakte skolen. Se vedlegg til høyre.

Tidligere sentralgitte eksamensoppgaver finner du her på udir.no

Eksamensresultatet blir sendt ut pr post når alle eksamensresultatene til den enkelte kandidat er returnert til skolen.

Klagefrist på eksamenskarakter er 10 dager fra eksamensresultatet er kjent.

Våreksamen - oppmeldingsfrist 1.februar.

Bekreftelse på oppmelding og informasjon om eksamensdato, oppmøtested og tidspunkt blir sendt ut til oppmeldte kandidater ca mars/april.

Eksamensperioden strekker seg over mai og juni.

Dersom man trenger ny dokumentasjon (kompetansebevis eller vitnemål) må det bestilles i god tid ved skolen. Da det er en hektisk periode for skolen i juni og sensuren er ca 21-22. juni på mange eksamener, er det viktig å gi tidlig beskjed om ønske om ny dokumentasjon dersom man skal søke videre til andre skoler i juli.

Høsteksamen - oppmeldingsfrist 15.september.

Bekreftelse på oppmelding og informasjon om eksamensdato, oppmøtested og tidspunkt blir sendt ut til oppmeldte kandidater ca oktober.

Eksamensperioden strekker seg over november og desember.

Eleveksamen holdes hver vår. Det er skolen som melder opp elevene i de eksamenene elevene må ha.

Dersom du er praksiskandidat og/eller skal ta fagprøve må du henvende deg til Borg vgs, Glemmen vgs eller Askim vgs. Du må selv melde deg opp til eksamen på nettsiden www.privatistweb.no.

Foto: Shutterstock

Sist endret 06.02.2017