Full elevaktivitet i klasserom og verksted

Skoleåret er godt i gang, og på Borg vgs har vært det full aktivitet i klasserom og verksted fra første skoleuke.

Klikk for stort bildeElevaktivitet fra rekruteringsdag på kjøretøy

På kjøretøy har vi denne uken hatt besøk av «Bilfag.no». En av de viktigste aktivitetene til Bilfag.no er å rekruttere lærlinger. Denne uken er de rundt på skoler i tidligere Østfold for å rekruttere elever til bransjen. På Borg vgs var det lagt opp til flotte aktiviteter og et møte med bransjen og mulighet for en prat med nåværende lærlinger.

Elevene konkurrerte om å skru bilhjul av og på på kortest mulig tid.

Brynjar Gundersen i 2KJA vant for øvrig hjulskift-konkurransen med en bestetid på Borg med 2.12

Tobias Didriksen i 1TIB vant RC-bil konkurransen, altså  presisjonskjøring med radiostyrt bil.

Klikk for stort bildeRC-bil konkurranse

Begge ble premiert med gaver fra Bilfag.

I skolens første uke laget elever på Helseservice (2HESA) plakater om yrkesetiske retningslinjer. I tillegg til at dette er en viktig bevisstgjøring rundt yrkesetikk, er hensikten også at elevene skal reflektere rundt hvilken retning de ønsker å gå videre med på VG3: Helsesekretær, tannhelsesekretær, apotektekniker og portør. Det å kunne orientere seg og finne riktig og pålitelig informasjon, er en viktig kompetanse som elevene må trene opp.

Klikk for stort bildeElevene diskuterte sentrale problemstillinger knyttet til blant annet taushetsplikt.Elevene diskuterte rundt punktene og la stor vekt på helsepersonelloven paragraf 21 om taushetsplikt. I tillegg profesjonalitet i de ulike yrker, hva det innebærer og hvordan utføre jobben på en profesjonell måte. Her ble det vektlagt å skille mellom privat og jobb og hvordan fremstå som en god yrkesutøver.

På byggfag arbeider elevene i klasse 1 BA-A med å lodde sammen kobberrør etter tegning. Det er viktig at koblingene er tette da rørene blir testet med vanntrykk. I denne perioden arbeider elevene med ulike øvelser i materialene stål og kobber.

Klikk for stort bildeKlasse 1BA-A

Elevene på VG1 Elektro- og datateknologi  gjennomfører nå sine første praktiske øvinger i blant annet el-installasjon. Fram til nå har det blitt mye teori og mye prat om sikkerhet.

Elevene er enige «vi lærer mer av praksis»!