Samarbeid på tvers av fag

Ved Borg vgs har det blitt gjennomført et samarbeidsprosjekt på tvers av fagene engelsk og data- og elektronikk på Vg2. Målet var å kunne bygge en PC med ulike valgte komponenter.

Klikk for stort bilde Bill Roberson/Digital Trends

I filmen under ser du et utdrag av et samarbeidsprosjekt i fagene engelsk og data- og elektronikk Vg2, hvor målet er at man skal bygge en PC med ulike valgte komponenter. Man skal gjøre rede for dette i form av å lage et nybegynnerkurs for ungdommer på en ungdomsklubb. Inspirasjonen har engelsklæreren Marita Myhre hentet fra NDLA FYR.

Kurset holdes på engelsk og fremføres med fokus på kommunikasjon i forhold til hvilken aldersgruppe som kurset skal holdes for, samt egen tekniske forståelse og et teknisk engelsk vokabular om hvordan bygge PC.

I filmen ser vi eleven Maksymilian Nyk(nå i 3DAA) der han kobler sammen noen viktige komponenter. Dette skulle da gjøres på engelsk. Maksymilian sier at det krevde mye selvstendig arbeid, men også mye samarbeid med andre elever om spørsmål om ting som var litt utfordrende.

Selv syntes jeg at jeg lærte meg mye av oppgaven, først ved å finne ut hvordan jeg egentlig bygger en PC og senere ved å faktisk bygge PC-en.

Elevene jobber med både byggingen av PC og presentasjonsoppgaven i begge fag over en periode på 4 uker. Dette er et helhetlig prosjekt hvor det blir gitt samme karakter i både engelsk og data- og elektronikk.

Dette samarbeidet startet forrige skoleår, men det skal også gjennomføres dette skoleåret.