Skolestart på gult nivå

Selv om hverdagen nå begynner å bli noe mer normal, så er det fremdeles smittefare i samfunnet. Vi skal prøve å gjøre skolestart og skoleåret mest mulig normalt, men vi må fremdeles følge smittevernsregler for gult nivå.

Koronavirus - Klikk for stort bildeKorona-virus CDC/Unsplash

Skolestart høsten 2020 skal være tilnærmet normal for våre elever og ansatte. Skolene i Norge følger gult nivå i trafikklysmodellen. Det betyr at hele klasser kan være samlet og alle elever skal få et fulltidstilbud på skolen med ordinære skoledager. I utgangspunktet vil det ikke være behov for å gjøre avvik fra opplæringsloven, ved gult nivå.

Fra og med skolestart vil også skolene igjen føre fravær. Elever som er i risikogruppen eller har nær familie som er i risikogruppen, kan søke om hjemmeundervisning.

Ellers så må elever og ansatte følge smittevernstiltakene som gjelder ellers i samfunnet. Hold deg hjemme om du er syk, hold en meters avstand og ha gode rutiner for hosting og håndvask.

Les mer om skolen og koronasituasjonen på Udir sine sider.