Kan samles i klasserom fra 2. juni

Nå åpner skolene igjen for flere elever, og klassene kan igjen være samlet i klasserommet fra tirsdag 2. juni. Dette annonserte regjeringen i gårsdagens pressekonferanse: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/trafikklysmodellen-27.05.2020/id2704152/

Klikk for stort bilde  

Fra neste uke kan hele skoleklasser være samlet, uansett størrelse på klasserommet. Nye veiledere for korona-situasjonen for videregående skole kommer fredag. Den oppdaterte smitteveilederen vil være basert på en trafikklysmodell med grønt, gult og rødt nivå. Veilederen vil inneholde tilpassede råd for å gjennomføre en vanlig skolehverdag. Det er først og fremst de kontaktreduserende tiltakene som blir nivåinndelt.  

Alle de videregående skolene kan begynne på gult nivå fra 2. juni. Det betyr at elevene på Borg vgs. skal følge sin vanlige timeplan sammen med klassen sin og at man dermed går bort fra en meters kravet i klasserommet. Elever og ansatte oppfordres likevel til å holde en meter avstand utenfor klasserommet når nivået er på gult, og håndhygiene er fortsatt viktig. Det vil fortsatt være begrenset mulighet til å bevege seg rundt i skolebygget, og vi oppfordrer våre elever til å ta med egen matpakke, eller eventuelt kjøpe mat i skolens kantine som pga eksamensavvikling akkurat nå er lokalisert til skolekjøkkenet i 1. etg i A-blokka.

– Dette er enda et skritt nærmere en vanlig skolehverdag. Veilederen skal gjøre jobben lettere nå, og gi forutsigbarhet framover. Til høsten kan alle begynne på skolen og forvente et vanlig tilbud, sa kunnskapminister Guri Melby på pressekonferansen 27. mai. 

Kontakt

Edvard Odberg
E-post
Telefon 69 97 31 01
Mobil 900 39 957