Informasjon om undervisningen. Oppdater 07.05.2020

Mandag 11,mai er Borg videregående skole klar for å ta i mot enda flere av sine flotte elever og ansatte. Men hverdagen preges fortsatt av at vi må følge smittevernregler.

papir, blyant og kaffekopp - Klikk for stort bilde

Ledelsen ved Borg videregående skole jobber nå med en plan om hvordan vi på en hensiktsmessig måte kan få elevene tilbake på skolen, samtidig som smittevernreglene opprettholdes. Elever vil nok gradvis starte fra 11.mai og frem til 15.mai. Det blir gitt informasjon så fort dette er klart.

Men selv om vi nå skal tilbake på skolen, så må vi følge smittevernregler for at vi ikke skal spre smitte. Så alle må følge disse reglene inntil videre.

Smittevernregler ved Borg videregående skole.

Ta med egen matpakke når du møter på skolen, da kantinen er steng og det ikke blir anledning til å gå på nærliggende butikker.

Når elevene kommer på skolen, vil de merke at det er strenge smitteverntiltak som er iverksatt på skolen. DISSE MÅ ALLE FØLGE.

Elever og ansatte kan møte på skolen kun dersom de ikke har symptomer på sykdom.

Vi har utarbeidet felles retningslinjer som alle ved oppstart av undervisning ved Borg:

1. Vask hendene før du drar på skolen
  2. Dersom du reiser med offentlig transport (altså med buss) kan du ikke komme på skolen i arbeidstøyet ditt. Da må du skifte til arbeidstøy på skolen.  Dersom du reiser med offentlig transport, må du også skifte sko når du kommer på skolen.
  3. De ulike gruppene skal bruke egne innganger:
  • TIP – Benytter verkstedinnganger
  • BA – Benytter verkstedinngang
  • EL – Benytter inngang mot «Ambolten»
  • Apotek/HO – benytter hovedinngang
  • HUD – benytter «egen» inngang til sitt klasserom
  1. Når du kommer inn på skolen, skal du:
  • Vaske deg på hendene før du går inn i verkstedet. Bruk papirhåndkle når du tørker hendene. Hold avstand til andre.
  • Vaske hende før og etter spising
  • Vaske hender etter toalettbesøk
  • Bruk antibac innimellom som står utplassert når du ikke får vasket hendene
  • Pauser og spising foregår så langt det er mulig, utendørs. Dere skal være sammen kun med elever fra deres gruppe, og husk – hold avstand!
  • Unngå å ta deg i ansiktet og pass på god hostehygiene. Hvis du gjør det: Vask hender.
  • Ingen kan bruke fellesarealene inne på skolen
  1. I verkstedet:
  • Unngå å dele på verktøy. Dersom det ikke kan unngås, ta smittevernhensyn (antibac/arbeidshansker)
  1. Før du går fra skolen: Vask hendene godt med såpe og vann

Slik vasker du hendene riktig.

Renhold vil gjennomføre smittevask på skolen i tråd med retningslinjene til smittevask. Det betyr at berøringsflater, toalett mm, behandles med desinfeksjonsmidler en til flere ganger pr dag. Det er derfor viktig at man bare bruker toalett innenfor sitt område, og ikke bruker andre rom på skolen.

Alle lærerne vil gå gjennom retningslinjene med dere. Igjen, det er viktig at disse følges. Dersom en elev ikke følger retningslinjene, vil vi se oss nødt til å bortvise eleven fra skolen ut dagen.

Vil også minne om at alle skolebusser og rutebusser går som vanlig fra og med mandag 27.april. Se Østfold kollektiv sine nettsider for mer informasjon.

Det skal bli godt å få elever tilbake på skolen igjen. Velkommen på mandag, og husk: Hold avstand og vask hender.

Her kan du lese udirs veileder om smittevern i videregående opplæring under Covid 19: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/ungdomsskole-vgo/smitteforebyggende-tiltak/#nar-skal-elever-og-ansatte-ikke-mote-pa-skolen